Nytårsbordet

Nytårsbordet

Nytårsaften

Nytårsbordet som det centrale tema, er måden hvorpå vi ønsker vores gæster velkommen til en festlig og hyggelig aften. Nytårsaften er aften hvor vi trækker i festtøjet, og lader champagne propperne springe om kamp, med bordbomber og fyrværkeri. Oftest står der gourmet på menuen nytårsaften, og borddækningen bør afspejle maden, og denne energi der er lagt i denne. Dertil kan nytårsbordet, være piftet op med glimmer, serpentiner og hvad der ellers høre nytåret til. Der er nogle som vælger farvetemaer i både stel, pynt osv. og dertil tilføjer guld eller sølv som et ekstra pift. Der er sågar nogle som går så vidt, at de har et udklædnings tema, som overstiger de sædvanlige nytårs hatte og hagesmække. Udklædning er faktisk en gammel tradition, hvor man klædte sig ud, og bankede på hos naboerne. I dag er det dog mere pga. den festlige stemning, at vi klæder og ud.

Nytårsbordet

Den seneste trend indfor borddækning er natur, og du med fordel og så bruge naturen til dit nytårsbord. Du kan f.eks. pynte nytårsbordet med grene, blade, kogler og løgplanter, det er simpelt, naturligt og smukt. Og netop simpelt er kodeordet, når det kommer til nytårsbordet, eller for den sags skyld borddækning generelt. Du kan også vælge nogle sjældne blomster til nytårsbordet, heller få sjældne end mange ordinære. Ønsker du ikke glimmer konfetti, kan du lave dit eget med papir i ønsket farve, og en hulmaskine. Du kan lave bordkort i samme farve, evt. ved at klippe stjerner ud i pap. Hvis det skal være gennemført, kan du lave dit eget menukort i samme farver. Der skal være masser af stearinlys, og det anbefales at du samler dem i små klumper på bordet. Du kan f.eks. sætter 3-4 bloklys samlet, og samle dem med et bånd, og vikle grene omkring arrangementet.

Tips til nytårsbordet

  • Skab en ramme / tema for festen.
  • Borddækningen bør afspejle menuen
  • For at opnå et stilfuldt look, bør du holde dig til 3-4 nuancer.
  • Overvej om der skal være en rød tråd i borddækningen, f.eks. natur, som trender i øjeblikket.
  • Benyt blomster som hører sig sæsonen til, og er du i tvivl kan du spørge din lokale blomsterhandler.
  • Masser af stearinlys, og gerne midt på bordet i “klumper”.
  • Lav dine egne bord- og menukort.
  • Har du ekstra overskud, kan du lave en lille goodie bag til hver kuvert. F.eks. et lille indpakket bolche, eller chokolade.

★★ Rigtig godt nytår til jer alle ★★

Skriv et svar