Kan ikke siges tit nok!

kan ikke siges tit nok

Udluftning af soveværelset

Kan ikke siges tit nok! Hvis du ikke lufter nok ud i dit soveværelse, kan det have afgørende betydning for dit og dine kæres helbred. Der er rigtig mange, som undervurderer indeklimaet i hele boligen. Lufter du for lidt ud, kan det have konsekvenser for både din bolig, men også dit generelle velbefindende. Det skyldtes at lidt udluftning kan resultere i skimmelsvamp, som endvidere kan resultere i irriterede øjne, træthed, hovedpine og allergi. Det er stor forskel på, hvor følsom vi er overfor skimmelsvamp, men særligt allergiker er udsatte. For høj luftfugtighed i hjemmet, kan i værste tilfælde resultere i astma.

 

laengde-dyne-dynespecialisten

Kan ikke siges tit nok!

Du bør lufte ud minimum 3 gange dagligt, i 5-10 min. og du skal sørge for at skabe gennemtræk i hele hjemmet. På den måde får du skiftet luftet ud, flere gange om dagen, og du kan derfor holde luftfugtigheden nede. Specielt i soveværelset er luftfugtigheden høj, da vi opholder os 7 – 8 timer i soveværelset, og mens vi sover afgiver vi op til 3 l. væske. Luftfugtighed er desuden med til at øge bestanden af husstøvmider, og netop i soveværelset har husstøvmiden optimale betingelser. Husstøvmiden er også med til at fremprovokere allergi og astma, så udover at lufte hyppigt ud er det vigtigt at du holder soveværelset rent. Du bør gøre rent ca. 1 gang om ugen, for at sikre det bedst mulige indklima. Du bør desuden ikke havde for meget elektronik, eller andre støvsamlere i dit soveværelse.

 

luft-ud-dynespecialisten

Soveværelset er særligt udsat

Oftest har vi det koldest i soveværelset, da langt de fleste af os foretrækker at sove køligt. De lavere temperaturer betyder at ydervægge, gulv og loft bliver kolde. Når varmen strømmer ind fra de øvrige rum i boligen vil varmen kondensere på de kolde overflader, og luftfugtigheden stiger. Du bør derfor have omtrent samme temperatur i soveværelset, som i boligens andre rum. Der er mange tegn på fugt i soveværelset, f.eks. så kan tapetet bule ud, der kan komme skimmelvækst som ses ved sorte plamager. En tommelfingerregel er at kigge på vinduerne, hvis der er dug på vinduerne er udluftningen ikke god nok.

 

Skriv et svar