Dyne – Hvad skal du vælge?

Skal du have ny dyne, så se med her

Dyne hvilken én skal du vælge? Det er ikke uden betydning hvilken dyne du vælger. Da både størrelse, isoleringsevne og materialerne har stor betydning, for din nattesøvn. Vores krop bruger meget energi på at regulerer vores krops temperatur natten igennem. Derfor er det vigtigt at have en dyne, som passer til netop din krops temperatur. Men lige så vigtigt, så skal dynen også afstemmes med din gennemsnitlige temperatur i soveværelset.

 

ryst-dynen-dynespecialisten

Dun- eller fiberdyne?

Som med så meget andet så hænger pris og kvalitet sammen. Og da en dundyne er dyrere end en fiberdyne, giver det allerede her et hint om forskellen i kvaliteter. En fiberdyne lader ikke huden ånde, og det er nødvendigt for at vi ikke skal bruge for megen energi. På at regulere kroppens temperatur natten igennem. Oftest tror allergiker at de er nødt til at vælge en fiberdyne, for ikke at forværre deres allergi. Men synderen er ikke dunene, men derimod husstøvmiderne i sengen. Hvis du vælger en dundyne af høj kvalitet, vil våret være oftest være så tæt vævet. Hvorfor husstøvmiderne har svært ved, at trænge gemmen stoffet.

 

baerevne-dyne-dynespecialisten

Bæreevne hvad er det?

Det er her isolerings evnen også kaldet bæreevne kommer ind i billedet. Da det bæreevnen indikerer hvor god dynen er til at isolerer, men det indikerer også hele kvaliteten på dynen. Det fortæller også hvor let og luftig den er. Jo højere bæreevnen er på en dyne, jo højere kvalitet får du uanset typen af dun. Lette og luftig dun isolerer bedre, desuden er en tung dyne ikke særlig komfortabel. Og det kan desuden være svært, at komme af med kropsvarmen mens du sover. Du skal derfor vælge en dyne med minimum bæreevne 10, for at få en let og luftig dundyne i høj kvalitet.

 

dobbeltdyne-dynespecialisten-dk

Længe og størrelse

Din nye dundyne skal være minimum 30 cm længere end dig selv, og 30 cm bredere end dit brystmål. Det er fordi den skal kunne pakkes godt ned omkring din krop. Hvis du står og vil investerer i en dobbeltdyne, bør du vende behovet med den part, som du skal dele dynen med. Det skyldtes at jeres behov til en ny dyne kan være forskellige. En dobbeltdyne skal minimum være lige så bred som din seng. Og den skal være 30 cm længere, end den længste person som skal benytte dynen.

Prøv vores dynevælger, og find netop dén dundyne som passer til dine behov.

Se vores indlæg om hvilken hovedpude du skal vælge.

 

Skriv et svar