Derfor snorker din partner

derfor snorker din partner

Hvorfor snorker vi?

Derfor snorker din partner. Kender du dét, at du ligger og vender og drejer dig natten lang. Pga. den ualmindelige irriterende snorken, som kommer fra den anden side af sengen. Det er hovedsaligt mænd mellem 40 og 70 år, som snorker, og ikke mindre end halvdelen af dem. Når det er sagt, så er der også kvinder i samme aldersgruppe som snorker. Og det forværres yderlig med alderen for begge køns vedkommende.

Snorken er en vibrerende eller slubrende indåndings-lyd, som kan forekomme under søvn. Personen der snorker er oftest ikke selv opmærksom på det, men vedkommende er med garanti, til gene for sine omgivelser. Snorken skyldtes at vævet i bagerste del af svælget er så blød at det klapper sammen, nå vedkommende indånder.

derfor snorker din partner

Derfor snorker din partner

Der kan umiddelbart være mange årsager til at man snorker. Den primære årsag er dog at muskulaturen i luftkanalen og øvre luftveje bliver trangere under søvn. Svælgets vægge dannes af tungen, mandlerne bindevæv og slimhinde.  Alkohol og sovemidler svækker musklerne yderligere, hvorfor førnævnte er med til at forværre snorken. Desuden kan lavt stofskifte og overvægt også medføre snorken.

Irritationen over din partners snorken bliver absolut ikke mindre, ved at din partner tilsyneladende sover nok så tungt, mens han/hun holder dig vågen. Men du skal ikke tage fejl, for det er også meget anstrengende for den part som snorker. Ikke mindst fordi det er hårdt at blive puffet til natten igennem. Og ikke nok med det, så står den snorkende part også for skud om morgen, med endnu en reminder om hvor meget han / hun snorker.

derfor snorker din partner

Sådan kan du afhjælpe snorken

Der er dog ingen grund til at planlægge skilsmisse, eller få hvert sit soveværelse, for der er hjælp at hente. Du kan desuden selv behandle snorken, med ændringer i dine rutiner. Herunder kan du ændre dine sovestillinger, undlade at indtage alkohol 4 timer før sengetid, forsøge at tabe dig og stoppe med at ryge.

Du behøver dog ikke ændre din livsstil totalt, da der findes flere hjælpemidler til at afhjælpe snorken. Der findes bla. halsspray, snorkestrips, og Anti-snorke planten, som eftersigende også skulle have en positiv effekt. Anti-snorke planten er en ananas plante som afgiver ilt om natten, modsat alle andre planter, som afgiver ilt om dagen, og det skulle angiveligt have en effekt.

Skriv et svar