Børn og søvn

børn og søvn

Søvn er vital

Børn og søvn – Når Babyer og børn sover producerer de væksthormoner, og netop disse er altafgørende for et godt immunforsvar. Der findes ikke en færdig opskrift når det kommer til børn og søvn, da de har deres egen sovestil, lige så vel som os voksne. Hvis dit barn ikke sover ordentlig, bør du kigge på rutinerne omkring søvnen samt omgivelserne. Du bør dog ikke lave drastiske ændringer fra dag til dag, men derimod implementere dem over tid. Da baby’er og børn generelt har behov for megen tryghed, og netop faste rammer giver dem optimale tryghed. Når det er sagt, så kan det også være sundt at udfordre dit barn. F.eks. når I er i byen, og barnet skal sove ude.

baby-soevn-dynespecialisten2

Børn og søvn

Det er først og fremmest vigtigt at barnet kender forskel på aften og nat, og derved følger en fast søvnrytme. Det er desuden yderst vigtigt, at sengen ikke bliver gjort til noget negativt. F.eks. ved at true med sengen når barnet ikke hører efter, sengen skal derimod være et behageligt sted. I bør desuden have en faste rutine hver aften, det kan være alt fra bad, tandbørstning, natlæsning osv. På den måde indstiller barnet sig på, at det snart er sengetid, samtidig med at det giver tryghed. Vi har jo selv vores små ritualer, når det er ved at være sengetid. Og vi kan med fordel indføre samme form for ritualer for vores børn. De skal naturligvis være tilpasset dem og deres behov, da det er meget individuelt hvad der virker.

boer-soevn-dynespecialisten-dk

Omgivelserne

Omgivelserne er mindst lige så vigtig, som de faste rutiner. Da det skal være hyggeligt, og ikke mindst behageligt at komme i seng. Vi ved jo selv hvor skønt det er, at komme i en dejlig indbydende seng. Med blødt lækkert sengetøj, og ikke mindst en fantastisk dyne. Vores kære små bør have samme lækre kvaliteter af sengetøj, da vores hud absolut elsker følelsen af bløde materialer. Desuden bør børn også have en kvalitets dyne, som sikrer ventilation natten igennem, for den bedst mulige søvn.

Omgivelserne bør kort sagt indbyde til søvn, og der bør derfor ikke ligge legetøj o.l. indenfor rækkevidde. En krammebamse eller ligenede kan dog være en god idé, da det kan give tryghed for barnet. Kodeordet er ro, ro omkring sengen, ro i indretningen. Generelt ikke for mange forstyrrende elementer, eller kraftige farver på vægene. Det kan være svært at implementere den nødvendige “ro” i børneværelset, ikke mindst pga. legetøj osv. Men du bør som minimum holde sengen, og området omkring fri. Sidst men ikke mindst, så kan du med fordel opsætte mørklægningsgardiner i børneværelset, så barnet ikke bliver generet af udefrakommende lys.

God fornøjelse med indretningen af børneværelset, og implementing af faste ritualer.

Se vores Juniordyner her>>

Se også vores indlæg om indeklima>>

Skriv et svar