Julegave budget

julegave budget

Så meget giver vi for

Julegave budget – Så mange penge bruger danskerne på julegaver. I gennemsnit giver vi for 463 kr. pr. julegave på landsplan, ifølge en undersøgelse fra Arbejdernes Landsbank. Oftest give par hinanden for 500 – 1.000 kr. Dette tal er dog højere i Nordjylland, hvor 32% giver deres partner for over 1.000 kr. mod 20% i resten af landet. Flertallet giver deres børn for 250 -500 kr. mens forældre typisk får 100 – 500 kr. Overraskende er dog, at 3% af landets hunde og katte, får for over 500 kr. i julegave. Undersøgelser viser, at vi forventes at bruge flere penge på julen i år, modsat tidligere år. Det skyldtes at vi har fået flere penge i lønningsposen i løbet af året. Desuden drager flere boligejere forsat nytte af lavere renter, iflg. Bornholms Tidende. Forbruget julen 2016, anslås til at være 1.110 kr. pr. indbygger. Til sammenligning brugte vi ca. 1.090 kr. pr indbygger i julen 2015. Som bonus, så er julemaden og godter mellem 2,6 – 8 % billigere end sidste år. Hvorfor stigningen på 20 kr. pr. indbygger, antages at lande under juletræerne landet over.

julegave-hvor-meget-skal-de-koste-dynespecialisten

Julegave budget

Julegaver er også det område, som vi bruger flest penge på. Du kan dog mindske dit julegave budget, ved at følge nogle enkelte gode råd. Først og fremmest er det en rigtig god idé, at gennemgå dit gave budget. Dvs. hvem du vil købe gave til, beløb du give for, og hvad vil du give i gave. Det er en rigtig god idé at have nogle alternativer til de enkelte gaver, da det ellers kan ende med at blive dyrere. Det kan dét fordi, du skal ofte træffe en hurtig beslutning, mens du står ved kassen, hvis de ikke har den planlagte gave. Bemærk desuden, når vi handler i fysiske butikker, foretager vi ofte impulskøb, hvorved jule budgettet kan blive yderlig belastet. Jo bedre forberedelse inden julegaveindkøb, jo større kontrol vil du have over dit julegave budget. Du kan vælge som så mange andre, at købe dine julegaver online. Da du derved har godt tid, til at sammenligne priser og finde alternativer hvis nødvendigt.

julegaver-budget-dynespecialisten

Julegaver online

Tendensen viser også, at vi køber julegaverne på nettet som aldrig før. Det skyldtes til dels, at danskerne er et meget digital folkefærd. Men muligheden for at sammenligne priser, antages også at spille en rolle. Ifølge Dansk Erhverv vil online julehandel for 2016, tegne sig for 22% af den samlede handel, svarende til 1,8 mia kr. Dette er en stigning på 20% i forhold til sidste år, hvorfor tendensen viser, at en større og større del af julehandlen flyttes online. Det betragtes dog ikke umiddelbart, som en trussel mod fysisk detailhandel, da forbrugerne forventes at blive inspireret på tværs af de 2 kanaler. Dvs. forbrugerne forventes, at blive inspireret online til køb i fysisk butik, og den anden vej rundt. Du skal dog være meget opmærksom på leveringstider, samt sidste dag for bestilling, for levering til d. 24 december. Det ville være rigtig ærgerligt, at julegaven ikke når frem i tide.

julegave-hvor-meget-giver-vi-for-dynespecialisten

Disse julegaver hitter i 2016

Hvis du er i tvivl om hvad du skal købe, så se med her. Ifølge en undersøgelse foretaget af Pricerunner, så er gavekort til shopping forsat et hit under juletræet. Det er især hos kvinder at gavekort til shopping er et hit, efterfulgt af brugskunst til boligen og tøj. Disse ønsker gør sig også gældende for unge kvinder mellem 18-35 år,  her er tøj dog på 2. pladsen. Julegaveønskerne for mænd ser dog noget anderledes ud, da de først og fremmest ønsker sig værktøj, efterfulgt at penge og mobiltelefoner. Hos unge mænd mellem 18 – 35 år, er ønskerne således penge, gavekort til shopping og udstyr til gaming. Fælles for alle grupper, er at gavekort til shopping er blandt top 4, derfor du med et gavekort  til shopping, sikret en julegave der hitter. Med gavekort til shopping, kan du også nemt holde det planlagte julegavebudget.

Glædelig jul til jer alle❣

Skriv et svar