Wellness derhjemme

wellness i hjemmet

Ta’ en pause fra hverdagen

Wellness derhjemme kan være en fantastisk,  og absolut afstressende fornøjelse. Oftest forbinder vi wellness med kurophold, rejser og spa behandlinger. En omgang wellness er absolut sund for både krop og sjæl, og bør være tilgængelig for alle. Ikke mindst fordi vi alle er “tilgængelige” de fleste vågne timer, på mobil, pc o.l. hvorfor vi sjældent kobler helt af. Desuden, hvem drømmer sig ikke væk i wellness, og den luksus der hører med. Du behøver dog ikke bruge formuer på at booke wellness ophold, behandlinger eller dyre plejeprodukter. Se vores guide og huskeseddel til en wellness dag / aften derhjemme, længere nede i dette indlæg.

Hvad er wellness

Wellness handler kort sagt om at gøre noget godt for sig selv, det kan være ansigts- og kropspleje, afslapning eller sund mad og motion. Det er meget forskellig hvad vi forbinder med wellness, fælles er dog, at wellness handler om at skabe balance mellem krop og sind.  I dette indlæg tager vi udgangspunkt i spa oplevelsen, herunder mulighederne hjemme hos dig selv. Vi vil vove at påstå, at langt de fleste også vil betragte dette som wellness.

wellness i hjemmet

Wellness hjemme hos dig selv

Du kan faktisk få en lækker spa oplevelse hjemme hos dig selv, uden at det behøver at koste en formue. Det kræver dog lidt forberedelse, da alt jo helst skal være på plads og indenfor rækkevidde, når du påbegynder din selv behandling.  Omgivelserne er også af stor betydning, for at opnå den optimale afslapning af både krop og sind, og netop afslapning og velvære er jo det endelige mål.

Er dit badeværelse stort nok

Hvis du har et stort badeværelse, er wellness derhjemme oplagt. Men fortvivl ikke, hvis du ikke har plads på dit badeværelse, du kan sagtens bruge dit soveværelse. Eller for den sags skyld, et hvilket som helst andet rum. Der bør dog være rolige omgivelser, som kan give dig den nødvendige ro / hvile. Du kan sågar benytte altanen, terrassen og haven, når vejeret er til det. Husk dog at sidde i skygge mens du påføre ansigtsmasker, body lotion m.m Med rolige omgivelser menes der, at der ikke må være alt for mange forstyrrende elementer. Så det er en rigtig god idé at rydde op forinden, hvis nødvendigt. Fordelen ved at rydde op forinden, er desuden også at praktiske gøremål ikke hænger over hovedet på dig imens.

Guide til wellness dag / aften

Når du har ryddet op, er det på tide at indlede de sidste forberedelser til en fantastisk dag / aften. Du bør på forhånd finde alle de ting frem du skal bruge, se vores huskeliste i bunden af indlægget. Sørg for som det første, at tænde stearinlys over det hele, og sæt afslappende musik på. Jo før du kommer i den rette stemning jo bedre, så selv forberedelserne kan blive en fornøjelse. Du skal sørge for at stille remedierne der hvor du skal bruge dem, så du ikke skal rende efter dem undervejs. Dvs. at du skal sørge for at alle bade artiklerne er på badeværelset, og div andre plejeartikler er ved din hvileplads. Det er en god ide at ligge plejeartiklerne flot på et lille fad / bakke, for at det ser så indbydende ud så muligt.

Husk snack og drikke

Du bør desuden sørge for at have frisk frugt, isvand og din yndlings the ved hånden. Eller måske kold champagne eller hvidvin, alt efter hvad du er til. Wellness handler om forkælelse af alle sanser, hvorfor snack og drikke er mindst lige så vigtigt som dine plejeprodukter. Det kan for nogen være kedeligt bare at sidde at fordybe sig til musik. Hvis du er typen der ikke bare kan sidde og slappe af og lytte til musikken. Så kan du med fordel finde en god bog eller et magasin frem. Det er en dårlig idé at se tv eller side foran den bærbare computer imens, da du derved ikke fordyber dig optimalt.

wellness

Huskeseddel til wellness dag / aften

 • Masser af stearinlys i alle rum, og gerne duftlys til at vække dine sanser.
 • Lækre kvalitets håndklæder i forskellige størrelser, du får uden tvivl behov for dem undervejs.
 • Body scrub / hamp handske til at peele kroppen
 • Ansigtsrens – Cremer / masker virker bedre hvis ansigtet er renset på forhånd
 • Evt. en hårkur, som minimum balsam til håret
 • Body lotion eller body butter, helst uden parfume.
 • En morgenkåbe / nattøj og sutsko, beklædningen bør være så afslappet så muligt.
 • Balje, fodbadesalt* og fodfil til fodbadet.
 • Tæppe eller en dyne til at holde dig varm, så du ikke sidder / ligger og fryser.
 • En god pude / hovedpude, til at støtte dig mens du hviler.
 • Afslappende musik, her finder du et eksempel på afslappende musik.
 • Snacks. f.eks. frisk frugt, isvand, the eller champagne.

*Lav en fantastisk fodbadesalt af 2 tsk. groft salt og 2 tsk. bagepulver

Du kan vælge at lave dine spa produkter selv, hvorved du også er 100% sikker på hvad de indeholder. Der findes online et hav af opskrifter på hjemmelavet spa produkter, vi faldt f.eks. over denne blog.

Rigtig god fornøjelse med din wellness dag / aften, vi er overbeviste om at du ikke fortryder det. Skal det være ekstra hyggeligt kan du invitere en veninde, eller inkludere din kæreste / mand.

Skriv et svar